onsdag, mai 21, 2008

Arnfinn

Annbefaler alle å lese Aftenbladet der det i dag er trykket et intervju med kompis av meg. Det kan virke overdrevet det som står her, men jeg oppfatter det helt nøkternt og at det er helt riktig det som står.

www.aftenbladet.no/livssyn

Du er en helt og jeg er stolt av deg Arnfinn. Sterkt gjort.

10 Comments:

At 15:59, Anonymous Anonym said...

å lese dette ukritisk er latterlig. journalistikken stinker.

noe så generaliserende som å si:
"Bedehusene er fortsatt homofri sone i Norge. Ikke bare homofri, men også homofryktende".

det er ikke det bedehusmiljøet eller misjonssambandet jeg har vært i.

den holdningen de dømmende kameratene har er ikke noe som gjenspeiler nlm sin profil og de fleste bedehusene.

kildekritikk!

 
At 20:29, Blogger KuleKnut said...

Kildekritikk? Dette er nok desverre harde fakta, jeg kjenner Arnfinn og det han snakker om er helt nøkternt og tilfelle.

Men du Anonyme, er du homofil og aktiv i misjonssambandet? I såfall har du da en annen historie? Det ville vært spennende å høre den da i såfall.

 
At 23:32, Blogger Chally said...

Man kan nok dessverre generalisere til svært mange bedehusmiljøer, anonym.

Bare å sette i gang en spørreundersøkelse... Men husk at ifølge bl.a. La Piere så er det ofte slik at det kan være STOR forskjell på folks holdninger og handlinger, og det folk sier de vil gjøre er ikke nødvendigvis det samme som de gjør når de blir konfrontert med en tilsvarende situasjon.


kilde: http://www.cultsock.ndirect.co.uk/MUHome/cshtml/psy/consist.html (6. avsnitt)[Lesedato: 21. mai 2008]

...vel, må bare si at jeg synes Arnfinn er en modig mann.
R-E-S-P-E-C-T!

 
At 09:00, Anonymous Anonym said...

For en TØFFING! Å, sku ønske jeg kjente han- da hadde han fått en kjeeempeklem!!

 
At 11:18, Anonymous Anonym said...

Jeg tror jeg så Arnfinn utenfor her vi bor for et par dager siden, ved Bunnpris. Du har snakket om han før, og jeg har hatt lyst til å treffe han.

Var ikke før jeg fikk Vårt Land morgenen etter at jeg skjønte det var Arnfinn. Har ikke visst hvordan han så ut. Hadde jeg visst det var han, skulle jeg invitert han med opp på kaffe.

Jeg har stor respekt for at du står fram, Arnfinn! Kom gjerne innom hvis du er i Nydalen!

 
At 01:25, Anonymous Anonym said...

Hva synes du om NLM sin håndtering av Nordbø-saken? Jeg synes de har opptredt rydddig jamfør:

http://www.aftenbladet.no/livssyn/article643020.ece

Man kan mene mye om NLM, men han Espen Ottosen er en ryddig og dyktig fyr. Skjønner ikke hvordan NLM skulle håndtert denne saken annerledes.

Synes forresten Erik Nordbø, faren til Arnfinn også skal ha skryt. Utrolig hvordan han ikke lar følelser og lignende styre hans klare oppfatning av hva Bibelen mener. Det står det respekt over.

Forresten, ifht den nye ekteskapsloven. Du som er ganske bastant der. Du vet det finnes kristne homofile som er imot den? Samboeren til Erling Lae er prest og HAN er imot den nye ekteskapsloven. Det står det respekt over! Man trenger ikke å være mot homofile fordi man er mot den nye ekteskapsloven. Der finner vi et levende bevis. Ta deg gjerne en prat med samboeren til Erling Lae du:-) Det du mener er NØDVENDIGVIS ikke det riktige. Gjerne vis større respekt for andres meninger, spesielt de du er uenig med.

Ha en fantastisk dag!

 
At 20:15, Blogger KuleKnut said...

Hei Panda, syns egentlig det er veldig vanskelig å uttale seg om akkurat det, fordi Arnfinn er en kompis av meg og jeg har fått historiene fra han og veit at det som står i media ikke nødvendigvis er hele sannheten og i noen tilfeller ikke sant i det heletatt.

Det som er viktig her og det som er interessant er hvorvidt de forskjellige frontene er villige til å forsones og ikke minst å lære. Hverken Arnfinn eller noen andre inkludert meg selv hadde trodd dette skulle bli en så stor sak, men det viser seg å
være en viktig sak som helt tydelig har hatt sin grad av nødvendighet. Både NLM og andre bedehusmiljøer blir nødt til å ikke minst se dette problemet og rydde opp i det.

Har lagt merke til at NLM er interesert i dette og har invitert Arnfinn til et møte for å høre hans historie og det står det stor respekt av. Var veldig glad for å høre det.

Det viktigste er forsoningen og å finne frem til en felles forståelse. Det er rom for å være uenige her i verden, men så fremt du ikke har gjort ditt for å sette deg inn i din meningsmotstanders tankerekke og prøve å forstå hvorfor den tenker som den gjør tror jeg du vil være den tapenede part uansett hva som er utfallet. Du vil bli snevrere og gå ut av diskusjonen som den med minst kunnskap og innsikt. Eller for å si det motsatt, hvis du prøver å forstå hvorfor folk tenker anderledes har du mulighet til å lære noe nytt, bli klokere og øve opp din evne til empati. Dette er noe som ikke har blitt verdsatt så veldig ofte som gode evner i kristne sammenhenger, muligens fordi man da er redd for at man blir nødt til å skifte mening. Jeg mener dette er et tankemønster som vitner om LITE tro fremfor å bli satt frem som eksempel på å ha mye tro. Hvis man tror Gud har vist deg sannheten kan det da vel ikke være farlig å sette seg inn i andre lærer? De vil uansett ikke rikke ved Den Almektige Gud? Hvis man derimot sliter med tvil så skjønner jeg jo godt at man frykter andre meninger. Nettop der kommer frykten for konsekvensene ved å finne det ut hvis man faktisk har tatt feil, men vi har ingenting å frykte, vi har jo Jesus på laget. Akkurat som et herdet stål er hardt er en prøvet tro sterk.

Jeg respekterer både Erlend Lae og samboeren hans, selvfølgelig, jeg prøver så langt det er mulig å respektere alle mennesker, og jeg prøvde heller ikke å være respektløs overfor mine meningsmotstandere ved å skrive at jeg er stolt over Arnfinn. Jeg har heller ikke sagt noe om hva jeg mener om ekteskapsloven, sjøl om det antagelig skinner klart igjennom. Det rare er at jeg har vel nesten aldri ytret en bastant mening i en sak, bortsett fra de gangene jeg har brukt det som et poeng for å illustrere min egen manglende evne til å være tolerant og forståelsesfull. Mine skriverier er ment til ettertanke, ikke nødvendigvis provokasjon, men hva hver enkelt tenker er jo opp til en selv.

Det jeg derimot er bastant på og det som er mitt hovedpoeng er at vi i stedet for å snakke dritt til hverandre bør fokusere på tilgivelse, fred, forsoning, glede, frihet og alle de andre tinga Jesus lærte oss om for at vi skal kunne leve gode liv i harmoni med hverandre, tross uenigheter.

Hva Lae måtte mene er faktisk mere interessant enn de fleste nettopp fordi han er en mann som faktisk vet hva han snakker om, i motsetning til mange andre som fyrer av i den ene eller andre retningen. Det er også et godt prinsipp, å lytte til de menneskene som har erfaringer og ikke bare de som tror de har det.

 
At 11:36, Blogger Vegard said...

Bra svar KuleKnut! Enig, så enig!

 
At 11:01, Blogger David said...

Hey mann! Nå er det farsken meg på tide med et nytt blogginnlegg snart!

Er det EN ting som provoserer meg, så er det frafalne bloggere! Kom tilbake til folden av oss som blogger flere ganger i uka!
Mens alle lukker sine øyne og bøyer sine hoder, vil jeg spørre alle leserne om de ikke vil blogge litt oftere. Kanskje har du blogget før, men så gikk det istykker for deg. Eller kanskje du aldri har blogget. Ikveld er din sjanse til å bli blogger. Ta imot. Nå.

 
At 13:33, Blogger KuleKnut said...

Tilgi meg for jeg vet ikke hva jeg ikke gjør! Beklager kjære venner, men har vært i en hektisk periode der hodet har kretset rundt andre ting enn hva for noe dumt jeg skal skrive om i bloggen min. Har også hatt nok med å forsvare meg i en diskusjon i forrige post som etterhvert tok noen merkelige vendinger etter et par netter i premieretåke foran mac´n.

 

Legg inn en kommentar

<< Home